FOTO Dok Hrvatsku trese kriza vlasti, HDZ-ovi ministri se sunčaju uz more

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

POLITIČKA kriza koja potresa vladu i sabor nastavlja se i danas. Nakon što je ministar financija Zdravko Marić jučer preživio glasanje o povjerenju, zahvaljujući glasu odmetnutog bivšeg SDP-ovca Tomislava Sauche, Plenković je danas na jedvite jade uspio skupiti 76 potpisa za imenovanje Gordana Jandrokovića novim šefom sabora.

Takva mršava većina Hrvatskoj ne nudi nikakvu stabilnost te je jasno da će se kriza najvjerojatnije rasplesti tek nakon lokalnih izbora, u lipnju.

To što će Hrvatska narednih mjesec dana biti talac neodgovorne politike HDZ-a, čini se da uopće ne zamara Plenkovićeve ministre.

Oni su tako dan proveli hvatajući sunce u Šibeniku, gdje su prošetali rivom i sjeli na kavu nakon panela koji se održao u Solarisu, drugog dana XXI. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu.

Od ministara su se na "hvatanje boje" uz more odlučili Tomislav Ćorić, Martina Dalić, Lovro Kuščević i Gabrijela Žalac, ali i HDZ-ova europska parlamentarka Ivana Maletić, u društvu domaćina gradonačelnika Željka Burića, Župana Gorana Pauka i predsjednika ZO HDZ Nediljka Dujića.

Pročitajte više