FOTO Država nudi zakup 35 poslovnih prostora i garaža. Evo koje su cijene

Poslovni prostor u zagrebačkom Oktogonu. Foto: Državne nekretnine

Državne nekretnine d.o.o. objavile su četvrti javni poziv u ovoj godini za zakup 35 poslovnih prostora i garaža u devet gradova - Zagrebu, Bjelovaru, Iloku, Osijeku, Poreču, Puli, Rijeci, Umagu i Splitu, priopćeno je u nedjelju. 

Natječajem 4/24 u Zagrebu je ponuđeno 13 poslovnih prostora i pet garažnih mjesta, a poslije Zagreba, najviše prostora po ovom natječaju država u zakup daje u Rijeci. Tri poslovna prostora u užem središtu grada ponuđena su u zakup na frekventnim lokacijama Zagreba, Rijeke i Osijeka, priopćili su iz Državnih nekretnina.

Najmanji prostor kod osječke konkatedrale

U pješačkom prolazu Oktogon u središtu Zagreba, daje se u zakup poslovni prostor veličine 82 četvorna metra s početnom mjesečnom zakupninom od 2107,66 eura ili 25,70 eura po m2.

Na adresi Janeza Trdine 9A u Rijeci, nedaleko Trga svete Barbare i riječkog Korza, ponuđen je poslovni prostor s galerijom veličine 133 četvorna metra, a početna mjesečna zakupnina iznosi 22,40 eura po kvadratu.

Poslovni prostor u centru Osijeka površinom od 8,96 četvornih metara najmanji je na natječaju, smješten je u nizu lokala zgrade u Županijskoj 2, odmah do osječke konkatedrale, a početna mu je mjesečna zakupnina 9,39 eura m2.

U zapadnom dijelu Zagreba u Ozaljskoj 39 i 40 s početnom zakupninom od 8,40 eura po kvadratu ponuđeni su manji poslovni prostori, a dva susjedna, također manja poslovna prostora, od 16 i 20 kvadrata ponuđena su u zakup u Vlaškoj 97 i početna im je zakupnina 10,90 eura po četvornom metru.

Poslovni prostor koji se daje u zakup u Splitu u ulici Slobode 3 nalazi se nedaleko Gradske knjižnice Marka Marulića, sastoji se od prostora u prizemlju i podrumu, a s 365 četvornih metara zakupni je potencijal za one koji imaju potrebu za poslovanjem u većem prostoru, navodi se u priopćenju.

Garaže u dva grada

Garažna mjesta i garaže daju se u zakup u Zagrebu i Poreču. U Zagrebu je riječ je o lokacijama na Peščenici i Sveticama koje su na prethodnim natječajima rezultirale dobrim odazivom zainteresiranih, a u Poreču na lokaciji Kvajera 18 i 20.

Ovdje možete detaljno provjeriti ponudu poslovnih prostora i garaža. Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, do podneva 29. svibnja 2024.

Prostori se daju u zakup u viđenom stanju pa se prethodno mogu pogledati između 13. i 16. svibnja, prema rasporedu objavljenom u Javnom pozivu 4/24. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine, priopćeno je iz Državnih nekretnina.

Pročitajte više