FOTO I VIDEO Kolaps na autocesti oko Zagreba, kolone su sve dulje

Ogromne su kolone na autocesti A3 i zagrebačkoj obilaznici.

Danas su započeli radovi na dionici zagrebačke obilaznice koja potpada pod autocestu A3, što je stvorilo prometni kolaps. 

 

Kolone i preko 10 kilometara

Ovo je najnovije izvješće HAK-a, od 14:39.

  • Između čvorova Križ i Popovača kolona vozila u smjeru Bregane duga je oko 11 km

  • zagrebačka obilaznica, dionica Ivanja Reka-Buzin: kolona vozila (između čvora Most Sava i čvora Otok Svibovski) u smjeru Bregane duga je oko 9 km

  • između čvorova Jakuševec i Buzin u smjeru Lipovca (istoka) kolona vozila duga je oko 3 km

  • A4 Goričan-Zagreb: kolona vozila između čvora Zagreb istok i čvora Sesvete u smjeru Zagreba (zapada) duga je oko 3 km.
 

Danas počeli radovi na A3

Na A3, na dionici zagrebačke obilaznice, danas su počeli radovi između čvora Jakuševec i čvora Kosnica u smjeru Lipovca i na dionici naplatna postaja Zagreb istok-čvor Križ u smjeru Lipovca i na tom dijelu promet će biti otežan, javljeno je ranije.

Zbog početka radova i postavljanja privremene regulacije prometa, vozit će se jednim prometnim trakom na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica te između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ u oba smjera.

Bit će zatvoren čvor Ivanić-Grad iz smjera Zagreba u smjeru Ivanić-Grada (obilazak je preko čvora Rugvica) te iz smjera Ivanić-Grada u smjeru Lipovca (obilazak je preko čvora Križ).

Radovi će se izvoditi sve dane u tjednu, uključujući i blagdane i praznike, za vrijeme dnevne vidljivosti te uz povoljne vremenske uvjete, a trebali bi biti završeni u roku 50 odnosno 90 dana, navodi HAC.

Pročitajte više