FOTO I VIDEO Pogledajte štetu koju je bura danas napravila po Puli

Foto: Čitatelj, Istra24; Istarski.hr

Veliko pogoršanje vremena danas prijepodne zahvatilo je cijelu Hrvatsku, a snijeg nije zaobišao ni Istru. Nešto iza podneva počeo je padati snijeg u Pazinu, a ubrzo su se zabijelili i ostali središnji dijelovi Istre. Nešto oko 15 sati snijeg je zabijelio i Labin, a snijeg je pao i u Puli. 

U Puli snažni udari bure. Otrgnuta tenda oštetila nekoliko automobila

Snijeg u Istri polako se iz središta, gdje je jutros prvo počeo padati u Cerovlju, spušta na jug, do Labina, a nešto oko 16.30 sati je počeo padati i u Puli. Zabijeljeno je i područje Svetog Petra u Šumi.

 

U Puli je prije snijega pala kiša. Uz to cijeli dan puše snažna bura zbog kojih su vatrogasci danas u nekoliko navrata morali izlaziti na teren. Najgore je bilo na području pulskog Spara, gdje je snažna bura otkinula tendu koja je pala na nekoliko automobila i time prouzrokovala veću štetu.

 

Bura je na području Premanture srušila ogromno stablo, pa su policajci imali posla sa sanacijom. To nije jedini takav slučaj danas. Na sreću, kako su nam potvrdili iz JVP-a Pula, nema ozlijeđenih, već je u pitanju isključivo materijalna šteta.

Foto: Čitatelj Amir, Istra24

“Danas smo zbog bure imali tri intervencije. Pulski vatrogasci su uklanjali dva srušena stabla uslijed bure, a došlo je i do uklanjanja nadstrešnice za kolica ispred Spara koju je bura otrgnula i bacila na automobile na parkingu. Nema ozlijeđenih ni štete”, kazao nam je načelnik JVP-a Pula Ivica Rojnić.

Foto: Istarski.hr

Isto nam je potvrdio i županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac. 

“Uz intervencije saniranja srušenih stabala i tende ispred Spara, vatrogasci su izašli na teren jer je došlo do otpadanja žbuke s jedne fasade u Puli. Komunalci i vatrogasci su to brzo sanirali, tako da nema veće štete”, kazao je Kozlevac za Index. 

Iz PU istarske su nam rekli da policija na terenu još uvijek vrši očevid vezan za oštećene automobile na parkiralištu kod Spara. 

Pročitajte više