FOTO Kod Imotskog se srušila letjelica

Foto: DVD Lovreć/Dalmacija danas

NA ŠIREM području Imotskog u nedjelju popodne pala je sportska jedrilica, a pilot nije ozbiljno ozlijeđen, doznaje se u policiji.

Zrakoplovna nesreća dogodila se oko 16 sati u zaseoku Čajkušići kod Lovreća, na području imotske općine, gdje je pala šest metara duga sportska jedrilica u kojoj je, neslužbeno se doznaje, bio slovenski pilot.

Na mjestu događaja počeo je policijski očevid jer je Agencija za zrakoplovne nesreće njima prepustila očevidne radnje s obzirom na to da pilot nije ozbiljnije ozlijeđen, a sportska jedrilica nije jako oštećena. Policija će nakon završenog očevida Agenciji za zrakoplovne nesreće dostaviti izvješće, a na očevidu je i predstavnik sinjskog aerodroma.

Naknadno se o padu oglasila i policija.

"Danas oko 16.00 sati u mjestu Lovreć došlo je do pada sportske jedrilice. Po primljenoj dojavi na mjesto nesreće su izišli policijski službenici, vatrogasci i djelatnici hitne medicinske pomoći. Pilotu su utvrđene lakše tjelesne ozljede. O događaju je izviještena Agencija za istraživanje nesreća u zračnom prometu koja je očevidne radnje prepustila policiji.

Slijedi obavljanje očevida od strane policijskih službenika uz nazočnost upravitelja Sportskog aerodroma Sinj. O rezultatima očevida i utvrđenim saznanjima izvijestit će se spomenuta Agencija", piše policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više