FOTO Ljudi nam svaki dan šalju slike gužvi na zagrebačkoj obilaznici, opet je kaos

Foto: Čitateljica Indexa

OD 11. TRAVNJA traju radovi na zagrebačkoj obilaznici. Od tada se svakog dana tamo stvaraju ogromne gužve, ali nove regulacije prometa nema. Tek preporuka HAC-a da se koriste alternativni pravci.

"Autocesta A3 zablokirana. Radovi su kažu, ne vidim ih. Zar je moguće od Pevexa do naplatnih ići sat vremena!" požalila nam se danas čitateljica.

Podsjetimo, jučer nam je čitatelj javio kako se tamo jednostavno stoji. Ništa se ne kreće.

Kakvi su radovi u tijeku?

Radovi su na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac na dionici zagrebačke obilaznice između čvora Jakuševec-čvora Kosnica u smjeru Lipovca i na dionici naplatna postaja Zagreb istok-čvor Križ u smjeru Lipovca.

Na obje dionice bit će obnovljen kolnik i zamijenjena odbojna ograda, na dionici čvor Jakuševec-čvor Kosnica radovi će se izvoditi u duljini od 6 kilometara, a na dionici naplatna postaja Zagreb istok-čvor Križ u duljini od 19.5 kilometara, priopćile su Hrvatske autoceste (HAC).

Radovi bi mogli trajati do 10. srpnja

Radovi će se izvoditi sve dane u tjednu, uključujući i blagdane i praznike, za vrijeme dnevne vidljivosti te uz povoljne vremenske uvjete, a trebali bi biti završeni u roku od 50 odnosno 90 dana, naveo je HAC.

Zbog kompleksnosti radova i gustoće prometa promet će na tom dijelu autoceste A3 za vrijeme trajanja radova biti otežan, očekuju se kolone i zastoji pa HAC preporučuje vozačima da koriste alternativne pravce.

HAK: Vozi se usporeno

Evo što HAK javlja u 18.30:

"Zbog povećane gustoće prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac na prilazu zoni radova i u zoni radova između čvorova Jakuševec i Kosnica te između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se usporeno. Kolona je između čvora DUGO SELO i odmorišta JEŽEVO u smjeru Lipovca.

Prometna nesreća na autocesti A3 kraj naplatne postaje ZAGREB - ISTOK u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu):

  • između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica
  • između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera
  • na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3)."

Pročitajte više