FOTO Na Lošinju u tijeku premještanje i neutralizacija mine iz Drugog svjetskog rata

Foto: MUP

Akcija premještanja i neutralizacije protubrodske mine zaostale iz Drugog svjetskog rata u lošinjskom akvatoriju započela je jutros u 6:15 oglašavanjem sirena policije i vatrogasaca, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Mina se prvo izranja i priprema za tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana, za što su zaduženi ronioci specijalne policije MUP-a.

U tijeku je postupak izmještanja mine, točnije tegljenje prema lokaciji neutralizacije.

Objavljuje Ana KučićČetvrtak, 14. ožujka 2024.

Prije početka akcije zbog sigurnosti je evakuirano područje najveće potencijalne opasnosti, tzv. crvena zona, na području uvale Čikat. Na tom je prostoru zabranjen cestovni, pomorski i zračni promet, uključujući letove dronovima. 

Akciju koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko-goranskom i drugim žurnim službama. 

Iz policije ističu kako se građani pridržavaju danih uputa te ih pozivaju da to čine i dalje do završetka akcije zbog vlastite sigurnosti i provedbe te zahtjevne aktivnosti u optimalnom vremenu.

ZAPOČELA AKCIJA IZMJEŠTANJA I NEUTRALIZACIJE MINE Jutros u 6.15 sati sirenama policije i vatrogasaca označen je početak...

Objavljuje Ana KučićSrijeda, 13. ožujka 2024.

Pročitajte više