FOTO Napadač iz Kaštela pucao u HGSS-ovca koji je sjedio u autu?

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Dvije su osobe ozlijeđene večeras u incidentu koji se dogodio u Kaštel Štafiliću, doznaje se u splitskoj policiji. Na ulici je jedna osoba ozlijeđena iz vatrenog oružja, a druga sjekirom.

Napad se dogodio oko 19:30 sati. Obje su osobe su prevezene na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu, rekli su u policiji.

Dalmatinski portal piše da je navodno do sukoba došlo zbog parkiranja, te da je s ustrijelnim ranama trbuha i natkoljenice u splitsku bolnicu iz Kaštela prebačen Kruno B., dugogodišnji član Hrvatske gorske službe spašavanja.

"Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački, vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Kruno je prebačen u bolnicu, tamo su i naši liječnici", kazao je Branimir Jukić, pročelnik HGSS-a u Splitu.

Rupe od metaka na automobilu

Fotografije očevida prikazuju forenzičare koji označavaju rupe na automobilu, što bi moglo značiti da je napadač pucao dok je HGSS-ovac još uvijek bio u autu.

Napadač je kasnije po glavi udario čovjeka koji je pokušao pomoći ranjenom muškarcu, pokazuje snimka događaja koja se pojavila na društvenim mrežama.

>> Pojavio se video iz Kaštela. Sjekirom sleđa napao muškarca koji je pomagao ranjenom

Slobodna Dalamcija je objavila da je počinitelj prije 21 godinu bio prijavljen zbog pokušaja ubojstva i nedopuštenog držanja oružja. Tada je prijavljen da je  u trbuh ubo mladića koji mokrio po njegovoj kući.

Navodno se radi o 58-godišnjem bivšem pomorcu.

Pročitajte više