FOTO Ovo su naslovnice srpskih medija dok je tamo trajao najveći prosvjed u 10 godina

Foto: Srpski mediji

BAŠ KAO i početkom tjedna kada je održan prvi prosvjed, provučićevski mediji ili ignoriraju prosvjed ili izmišljaju vijesti o nekakvim obračunima i ljutnji Beograđana.

Današnji prosvjed možda je i najveći u posljednjih 10 godina, kako javlja Nova.rs. Međutim brojni mediji to pokušavaju prikriti.

U ponedjeljak se na prosvjedu okupilo oko 50 tisuća ljudi, a Vučić je ustvrdio kako se radi o tek 9000 prosvjednika. Zato mu danas mnogi poručuju kako ih danas ima 9000 i nešto.

No njegovi mediji ne slažu se tim. Oni pišu da "šačica" ljudi prosvjeduje. Informer prosvjednike naziva lešinarima i ološem. Većina njih piše da su građani ljuti na prosvjednike, neki idu dalje pa pišu da djeca plaču. Neki spominju da migranti prosvjeduju.

U trenutku kada je Gazela bila blokirana, Informer je na stranici kao glavnu vijest imao kratak tekst s naslovom "Šačica obesnih lešinarala maltretira narod prestonice".

Portal Republika pisao je da migranti popunjavaju brojke na prosvjedu, a to su rekli i na Pinku gdje su dodatno naveli da prosvjedu prisustvuju i četnici.

Gosti u studiju televizije Pink, koji su komentirali današnji prosvjed, sumirali su da je cilj prosvjeda da se izazovu sukobi i kaos, a da o stradaloj djeci više nitko ne govori.

Pogledajte te naslovnice. Donosimo i naslovnice sutrašnjih tiskanih izdanja.

Pročitajte više