FOTO Navijači čekaju Vatrene na Trgu već od ranog jutra: "Došli smo u 5 i ne mičemo se"

Foto: M.P.Š./Index, Dalibor Urukalović/Pixsell

IAKO se dolazak Vatrenih na glavni zagrebački trg očekuje tek iza 15 sati, navijači su prve redove ispred pozornice na Trgu bana Jelačića zauzeli već u ranim jutarnjim satima.

Razgovarali smo s brojnim navijačima koji su u Zagreb stigli iz svih dijelova Hrvatske te iz susjedne BiH.

Vesela ekipa Hercegovaca prve redove ispred pozornice zauzela je već rano jutros u 5 sati.

"Došli smo autobusom i na Trgu smo jutros od 5. Otišli smo samo nakratko nešto pojesti i vratili se. Više se ne mičemo", rekla nam je vesela ekipa. Njih sedmero odlučilo se doći na doček Vatrenih u Zagreb nakon što smo ušli u polufinale.

"Još nas je više motivirao poraz. Mi u Hercegovini živimo za Hrvatsku. Bili smo prvi ovdje na Trgu. Sad se nećemo micati, nema šanse", rekla nam je vesela grupa studenata iz Širokog Brijega.

"Užasno smo uzbuđene"

A na Trgu su od 8 Anita i Marijana iz Jaske. Došle su dočekati svoje idole, prvenstveno Rebića i Kramarića, koji su im omiljeni igrači.

"Užasno smo uzbuđene. Prije nego smo pobijedili Englesku, odlučile smo da ih moramo dočekati kad stignu u Hrvatsku. Svaka im čast, ponosne smo na sve što su napravili", rekle su nam djevojke.

Kažu kako im je ovo prvi put da će biti na tako velikom dočeku. Prije su bile mlađe pa nisu dolazile kad se organizirao doček rukometaša, Janice..

Došle na doček u Zagreb, a spremaju se i u Livno dočekati Dalića

Marija, Gore i Darija su pak doputovale rano jutros vlakom iz Splita kako bi na Trgu dočekale Vatrene.

"Sinoć smo krenule u 22 h, a na Trg smo stigle nešto iza 6 i sve od tad stojimo ovdje i čekamo, zauzele smo dobru poziciju. Nakon dočeka idemo odmah za Split", rekle su nam djevojke i dodale kako planiraju i na doček Zlatka Dalića u Livno.

A jutros su u 5 autobusom u Zagreb stigle i Šibenčanke Petra i Anđela.

"Jučer smo tražile buseve koji voze iz Šibenika, jedva smo našle slobodna mjesta. Došle smo same i sad dežuramo ovdje, ne mičemo se. Jako smo uzbuđene. Ovo je vrhunski doživljaj", rekle su nam cure.

Pitali smo ih jesu li očekivale ovakav vrhunski plasman.

"Kad su počeli igrati, svakom novom utakmicom nam je postalo jasnije da će postići nešto veliko i napraviti sjajan rezultat i to se i dogodilo. Uvijek smo imali potencijala, a sad su se još i posložile neke stvari. Dalić je donio potreban mir i zajedništvo u reprezentaciju, bez ikakvih pritiska. Dobra je stvar da se Mamić maknuo", rekle su nam Petra i Anđela.

Razgovarali smo još s nizom navijačica i navijača, najviše smo ih zatekli iz Splita odakle su stigli rano jutros vlakom i autobusima, a mnogi od njih nadaju se i dočeku u Splitu pa nakon zagrebačkog planiraju odmah put Splita.

Posebno uzbuđene bile su i zagrebačke srednjoškolke koje su zauzele prve redove već rano jutros kako bi što bliže bile svojim idolima Ćorluki i Perišiću.

"Već je sad vruće, no izdržat ćemo sve samo da njih vidimo", rekle su nam cure na kraju.

Pročitajte više