FOTO Olujno nevrijeme potopilo Martijanec kod Ludbrega, blatnjava voda ulazi u kuće

Foto: Općina Martijanec

JAKO nevrijeme s kišom iznova je uzrokovalo poplavu u dijelovima naselja Čičkovina, Križovljan i Hrastovljan u Općini Martijanec nedaleko od Ludbrega.

Križovljan je poplavljen drugi put u dva mjeseca, i to zbog izlijevanja kanala Križovljan koji plavi donji dio naselja.

Plavljenje je posljedica zatrpavanja desnog kraka kanala Križovljan prilikom rekonstrukcije državne ceste D2, a tijekom projekta Betterment, zbog čega hitno treba iznova otvoriti desni krak i izgraditi još jedan alternativni propust kroz državnu cestu D2, javljaju iz spomenute općine medijima.

Poplavljena su područja, zajedno s načelnikom Općine Martijanec Draženom Levakom, obišli Danijel Bunić, direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu, sa suradnicima te predstavnici Hidroinga.
 
Tom su prilikom ustvrdili da ne postoje zapreke za prioritetni iskop trenutno zatrpanog desnog kraka kanala Križovljan te najavili da će s predstavnicima Hrvatskih cesta naći način za izgradnju propusta kroz cestu D2. Time bi se omogućilo otvaranje alternativnog pravca kanala Križovljan, čime bi se riješilo pitanje plavljenja magistralne ceste i stambenih objekata u naselju Križovljan.

Na fotografijama se vidi kako je mutna voda potopila dvorišta, a ponegdje su se javile i bujice.

Pročitajte više