FOTO Otkriveno otkud je krenuo veliki požar u Zagrebu. Ovako sada izgleda zgrada

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SINOĆ oko 20:40 buknuo je veliki požar u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu. Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci su cijelu večer bili na terenu.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova. Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

U izvješću Policijske uprave zagrebačke navodi se da je požar buknuo na četvrtom katu te se "proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima, kao i na krovište zgrade". Dnevnik.hr doznaje da je požar krenuo iz kuhinje u jednom od stanova na četvrtom katu te se proširio na susjedni stan. 

Požar se prema stanovima širio preko fasade, a bilo je zahvaćeno oko 400 kvadratnih metara krovišta.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe jedna je osoba ozlijeđena i zbrinuta na mjestu događaja od strane djelatnika Hitne pomoći.

U gašenju požara sudjelovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Slike od jutros pokazuju kako je oštećen veliki dio pročelja zgrade. Kolika je šteta unutra, nije poznato. Zna se da su dva stana potpuno izgorjela, a dva još značajno.

 

Pročitajte više