FOTO Ovako bi trebala izgledati splitska plaža Žnjan nakon uređenja

Foto: Grad Split

NA JESEN bi trebalo krenuti uređenje splitske plaže Žnjan.

Najavio je to gradonačelnik Splita Ivica Puljak, koji je kazao i kako će se u travnju raspisati natječaj za izvođača radova. Osnovni je model financiranja, pojasnio je, kredit Europske investicijske banke, a dio je iz bespovratnih sredstava EU. 

Grad Split je objavio vizualizacije uređenja plaže Žnjan. 

Puljak: Vrijeme je da Žnjan postane jedna od najvećih plaža u ovom dijelu Europe

Puljak je na današnjoj presici istaknuo da je Žnjan jedan od najvažnijih projekata u gradu Splitu, dodavši da plaža već 25 godina stoji u takvom stanju, pa je došlo vrijeme da se uredi i postane jedna od najljepših plaža u ovom dijelu Europe.

Ukupna vrijednost radova je 35 milijuna eura.

Dokumentacija za nabavu ide po planu, kao i dozvole, a u travnju bi trebao biti raspisan natječaj za izvođača radova, naveo je Puljak.

"To nas dovodi do samog početka radova iako imamo naznake da će se pokušati opstruirati cijeli projekt ili besmislenim žalbama odugovlačiti. Ali, čak i da sve bude kako treba, radovi bi mogli početi u srpnju. Preokupacija nam je bila da izgubimo što manje ljeta da se građani mogu kupati na ovoj plaži, pa je najbolje radove započeti nakon ljeta", ustvrdio je Puljak.

Odgovarajući na novinarska pitanja splitski gradonačelnik je rekao kako bi se kredit trebao zaključiti u lipnju te da za projekt planiraju 40 posto bespovratnih sredstava, dok će ostatak namaknuti kreditom.

Izjavio je da će s resornim ministarstvom provjeriti je li moguće da ugostitelji sa Žnjana rade i ove sezone, a ako to bude moguće, gradska tvrtka Žnjan će raspisati natječaj po kojem će ugostitelji do svog mjesta moći doći licitacijom.

Pročitajte više