FOTO Ovako iz zraka izgleda glavna zgrada Tehnološkog parka u Splitu

Foto: Grad Split

Nakon uspješnog tehničkog pregleda centralna zgrada Tehnološkog parka Split – Dračevac dobila je uporabnu dozvolu, objavio je večeras splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Puljak navodi da je u tijeku završna faza opremanja zgrade namještajem i multimedijskom opremom, kako bi već u travnju sve bilo spremno za useljenje prvih stanara. Na Facebooku je objavio i fotografije centralne zgrade snimljene iz zraka.

"Centralna zgrada se prostire na impresivnih 16.8 tisuća četvornih metara i nudi 8 potpuno opremljenih ureda za najam, 14 ureda inkubacije s čajnim kuhinjama, četiri konferencijske dvorane, co-working zonu, tri laboratorija za visoke tehnologije, kao i dodatne sadržaje poput menze s kuhinjom, dva caffe bara, prostora za čuvanje djece te fitness i rekreacijske zone", piše Puljak.

Ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Grad Split iznosi 21.8 milijuna eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose oko 13.9 milijuna eura.

"Ovo je još jedan korak bliže realizaciji našeg plana o pretvaranju Splita u središte inovacija i tehnološkog napretka. Ostajemo predani pružanju podrške poduzetnicima i inovatorima te stvaranju okruženja koje potiče rast i razvoj. Veselim se zajedničkom ostvarivanju ovog velikog cilja i prvim stanarima koji će oživjeti prostor svojim idejama i projektima", napisao je Puljak.

U komentarima na objavu Puljak piše da je parkiralište koje se nalazi ispred zgrade samo privremeno te da će se na njegovom mjestu napraviti novi kompleks s podzemnom garažom.

 

Pročitajte više