FOTO Ovo je Bandić s mladom kolegicom, sad su u zlatarni. Pitali smo je što su radili

Foto: Čitatelj Indexa

VIŠESTRUKI Uskokov optuženik i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sada je s mladom kolegicom Natalijom Pricom, zastupnicom svoje stranke u Gradskoj skupštini, snimljen u zagrebačkoj zlatarni.

Kako je početkom prosinca objavio Index, Bandić je 1. prosinca s istom kolegicom razgledavao bunde u zagrebačkoj krznariji, baš na njezin rođendan. Tada Bandić nije želio komentirati posjet krznariji, a Prica je izjavljivala kako su "ona i Bandić obilazili obrtnike".

Sada je s njom bio u zlatarni. Fotografija Bandića i Price, prema informacijama kojima raspolaže Index, nije starija od desetak dana. 

Na njoj se vide gradonačelnik i njegova kolegica za pultom zlatarne Josipa Palića u centru Zagreba.

I Bandićevom uredu i Nataliji Prici poslali smo upite što su radili u zlatarni, koliko su se tamo zadržali, jesu li nešto kupili i o čijem trošku te zašto Bandić upravo s Pricom obilazi zlatarnu i krznariju.

Odgovorila nam je samo Prica. 

Pitali smo Bandićevu zastupnicu što je u večernjim satima s njime radila u zlatarni

U prvom, jučerašnjem odgovoru nas je uputila na svoj intervju Jutarnjem listu još iz prosinca gdje je govorila "o insinuacijama i objedama". 

"S gradonačelnikom, kao i s drugim kolegama iz poglavarstva i skupštine, redovito obilazim zagrebačke obrtnike kako bismo se iz prve ruke informirali o problemima s kojima se susreću u ova krizna vremena te im dali potporu", navela je još Prica u svom odgovoru Indexu.

S obzirom na to da njezin intervju iz prosinca nema veze s posljednjom fotografijom iz zlatarne, zamolili smo je za dodatna pojašnjenja.

Ponovno smo je pitali kada je s Bandićem točno bila u posjetu zlatarni i koliko se tamo zadržala, nije li neuobičajeno da gradonačelnik i ona obilaze obrtnike u kasnim popodnevnim i večernjim satima te jesu li ona i Bandić što kupili ili su samo razgovarali s obrtnikom Palićem i pružali mu podršku.

Evo što nam je odgovorila.

"Proteklih tjedana sam zajedno s gradonačelnikom i(li) drugim kolegama iz poglavarstva obišla desetak zagrebačkih obrtnika i ne bih izdvajala nikoga posebno. Kao što znate, moje radno vrijeme traje cijeli dan i ne vodim računa o satnicama i minutama provedenima na terenu. Rado kupujem od zagrebačkih obrtnika kako bih im i na taj način pomogla, ali to je moja privatna stvar i nema veze s mojim angažmanom u skupštini", poručila je Prica. 

Još jedan zanimljiv detalj o zlatarni u kojoj su snimljeni Bandić i Prica

Inače, u priči sa zlatarnom Josipa Palića postoji još jedan zanimljiv detalj. 

Riječ je o zlataru koji je potvrdio da je on napravio certifikat za dijamant koji je pronađen u Bandićevom stanu prilikom pretresa 2014. godine.

"Jedan certifikat za dijamant koji je pronađen u gradonačelnikovu stanu sam ja napravio. Bilo je to davno, ne sjećam se više o kakvom se točno kamenu radi. Ali nismo radili procjenu vrijednosti niti je kupljen kod mene", rekao je listu 24sata Palić lani. 

Podsjetimo i da je Natalija Prica nominirana za Zagrepčanku godine i 50 tisuća kuna novčane nagrade

 

Pročitajte više