FOTO Ovo je mula koja je na Tuđmanu uhvaćena s kilom kokaina

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

25-GODIŠNJA Brazilka koja je u subotu na aerodromu Franjo Tuđman uhvaćena s pet paketa kokaina ušivenih u odjeću privedena je na Županijski sud u Velikoj Gorici.

Podsjetimo, policija je ovih dana izvijestila o dva slučaja mula koje su uhvaćene na Tuđmanu nakon što su sletjele iz Sao Paola. Prva je došla letom 3. listopada, a druga 16. listopada.

Za razliku od mule koja je progutala kokain u ampulama i nosila ga u tijelu, ova žena ga je imala ušivenog u odjeću.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama'. Sumnja se da je 16. listopada 2021. godine oko 21 sat avionskim letom iz Sao Paula preko Istanbula kao putnica stigla na teritorij Republike Hrvatske odnosno na prostor Zračne luke 'Franjo Tuđman' u Zagrebu", piše policija u uvodu.

Naime, prilikom obavljanja carinskog nadzora, osumnjičena je carinskim službenicima izručila ukupno pet paketa ispunjenih s ukupno 1100 grama kokaina, koje je skrivala unutar odjeće koju je nosila na sebi. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kokain bio namijenjen daljnjoj prodaji.


 
"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu", piše policija u priopćenju.

Prošli tjedan otkriven slučaj Brazilke koja je kokain švercala u tijelu

Prošli tjedan, podsjetimo, otkriveno je da je uhvaćena 28-godišnja Brazilka koja je kokain švercala u tijelu.

No ona je u Zagreb stigla 3.10. Također je letjela iz Sao Paula, ali preko Lisabona.

Carinici su na nju posumnjali jer je, premda je rekla da će u Zagrebu turistički ostati 20 dana, imala samo mali kofer, u kojem nije imala ni četkicu za zube, te ruksak.

Odveli su je na rendgen koji je otkrio hrpu paketića droge u njenom tijelu. Zbog toga je, u cilju zaštite njezinog zdravlja i života, odmah hospitalizirana u KBC-u Zagreb. Naime, da se samo jedna od 76 kapsula droge u njenom tijelu bila rastvorila, Brazilka bi bila u velikom riziku od smrti.

Inače, ona je cijelo vrijeme negirala da prenosi drogu, a svojevrsno priznanje carinicima je dala tek nakon što su je suočili sa snimkom rendgena.

Policajcima i carinicima je preostalo samo čekati da obavi veliku nuždu i izbaci dokaze. To je i učinila nakon desetak dana.

Iz nje je izašao gotovo kilogram kokaina, u 76 paketića.

Ukupna količina droge pronađene u tijelu 28-godišnje Brazilke je oko 990 grama.

Pročitajte više