FOTO Ovo su ostaci aviona koji je pao u Puli

Foto: AIN

DVIJE su osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije u petak u 12:30 prilikom polijetanja iz pulske zračne luke. Poginuo je par iz Njemačke.

"Dana 31. ožujka 2023. godine oko 12:31 sati prema lokalnom vremenu, prijavljen je pad zrakoplova tipa Pipistrel Virus SW, njemačkih registarskih oznaka DMVPP, na Zračnoj luci Pula.

Zrakoplov je poletio iz Zračne luke Pula (LDPL) prema slovenskoj zračnoj luci Portorož (LJPZ), te je pao na udaljenosti od 50 m od uzletno sletne staze u Zračnoj luci Pula.

U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe njemačkog državljanstva, koje su smrtno stradale.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena odmah od strane Zračne luke Pula, OKC-MUP i Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Odmah po dojavi o događaju, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije izašli su na teren u svrhu provođenja očevida. Daljnja istraga je u tijeku.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj nesreći", objavila je Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Objavili su i sliku aviona.

Pročitajte više