FOTO Pas kod Bjelovara pronašao tajnu prostoriju punu duhana

Foto: Carina

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin uz uporabu službenog psa za detekciju duhana ARWEN pronašli su u skrivenoj podzemnoj prostoriji gotovo 1.3 tone duhana i opremu za obradu duhana.

Carinska uprava objavila je kako je došlo do otkrića.

"Dana 27. listopada 2023. carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Varaždin izvršili su pretragu stambenih i drugih objekata na širem bjelovarskom području u vlasništvu hrvatskog državljanina, otprije poznatog po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima", piše Carina.

"Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče, pronađeno je: 11 kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1.208,20 kg duhana u listu, 8 PVC vreća ispunjenih s ukupno 71,30 kg sitno rezanog duhana, dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga.

Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu", dodaje se.

"Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Varaždin će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. stavak 1. Kaznenog zakona, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.054,93 EUR", stoji na kraju.

Pročitajte više