FOTO Pijani Romi kod Koprivnice izazvali požar pa oštetili vatrogasni kombi

PROŠLE subote u romskom naselju u Botovu kod Koprivnice izbio je požar. Gorjelo je raslinje i smeće te su lokalni DVD-ovi Torčec i Đeleković i JVP Koprivnica dobili dojavu o požaru otvorenog prostora koji okružuje naselje.

Vatrogasci su odmah izašli na teren, gdje ih je dočekalo neugodno iznenađenje. Naime, vidno alkoholizirani stanovnici romskog naselja pjevali su uz glasnu glazbu koju su puštali na velikim zvučnicima i nije im smetala vatra koja se približavala njihovim domovima. Požar je najvjerojatnije uzrokovan ljudskom nepažnjom ili namjerenim paljenjem smeća.

Nekolicini Roma ipak je zasmetalo to što su vatrogasci došli ugasiti požar pa su DVD-u Torčec oštetili novi kombi. Netko je na haubi kombija oštrim predmetom povukao dvije velike linije, piše Podravski.

Načelnik Drnja: Zašto smo mi jedina država u kojoj manjina ima veća prava od većinskog stanovništva?

Petar Dombaj, načelnik općine Drnje, revoltiran je ovim činom i već je prije upozoravao na ponašanje dijela romske zajednice.

"Ako ljudi koji vode državu nemaju snage i hrabrosti napraviti rez, neka puste nekog tko ima", rekao je Dombaj i dodao:

"Još jedan dokaz na što se troši novac socijalne pomoći je situacija kada usred požara koji su sami izazvali, pijani Romi uništavaju imovinu vatrogasaca koji im dolaze u pomoć. Zašto smo mi jedina država u kojoj manjina ima veća prava od većinskog stanovništva?" zapitao se Dombaj.

Kombi DVD-a Torčec sufinancirala je Općina Drnje i sam DVD, a u Torčec je stigao prije šest mjeseci. Policija traži počinitelja.

Pročitajte više