FOTO Potres u Portoriku uništio poznato prirodno čudo

Screenshot: YouTube/MANUEL NEGRON Aerial Photo-Video

JUČER je u potresu u Portoriku stradala poznata turistička znamenitost i jedan od najcjenjenijih prirodnih simbola te države.

Punta Ventana, prirodni kameni luk, bila je glavna turistička atrakcija područja Guayanille smještenog uz južnu obalu, piše CNN.

Poginula jedna osoba

Podsjetimo, niz potresa pogodio je ovih dana Portoriko, od kojih je najsnažniji bio magnitude 6,4 stupnja po Richteru. Potres u kojem je srušen prirodni kameni luk zbio se u ponedjeljak i bio je magnitude 5,8.

Meteorološka stanica UPRM objavila je na Twitteru fotografiju Punta Ventane prije i poslije potresa, pokazujući kako sada izgleda slavna znamenitost.

U potresu je stradala i kolonijalna crkva sagrađena 1841. godine.

Potres magnitude 6,4 i nekoliko drugih jakih potresa pogodili su danas Portoriko, pri čemu je poginula jedna osoba. Guvernerka Portorika Wanda Vazquez proglasila je danas izvanredno stanje i aktivirala Nacionalnu gardu.

Vazquez je rekla da sve javne službe, osim hitnih službi, danas neće raditi, dok se implementiraju planovi za hitne slučajeve.

Guvernerka poziva na mir

Vazquez, koja je postala guvernerka nakon što su prosvjednici prisilili prijašnjeg guvernera Ricarda Rossela da odstupi, pozvala je ljude da ostanu smireni.

"Želimo da svi budu sigurni. Zato je sav rad u javnim službama danas suspendiran, kako bismo mogli biti sa svojim obiteljima i implementirati svoje sigurnosne planove", napisala je Vazquez na Twitteru.

Američki pacifički centar za upozorenje na tsunami zabilježio je slab tsunami visok 20 centimetara.

Prvi i najveći potres u utorak, magnitude 6,4 stupnja po Richteru na dubini od 10 kilometara, dogodio se u 4:24 blizu Poncea na južnoj obali otoka.

Pročitajte više