FOTO Sanaderovi feštali na jahti koja košta do milijun kuna tjedno: "Tri dana za tri godine zatvora"

Foto: Seagull II (www.seagull2.com)

FOTOGRAFIJE Petre Sanader, na kojoj se vidi kako je obitelj Sanader na jahti uz šampanjac proslavila 62. rođendan Mirjane Sanader, privukle su dosta medijske pozornosti.

> Sanaderovi s talijanske jahte sa šampanjcem u ruci pozdravili hrvatsko pravosuđe

Nije trebalo dugo da se u javnosti pojavi informacija o tome na čijoj jahti su Sanaderovi organizirali feštu, niti koliko korištenje iste košta. Naime, nakon usporedbe rute jahte i fotografija Petre Sanader s jahtama koje su plovile tom rutom, nameće se zaključak kako su Sanaderovi najvjerojatnije boravili na jahti Seagul II.

Interesantno je kako je suvlasnik jahte Seagul II upravo Juroslav Buljubašić, Sanaderov bliskih prijatelj i jedan od najimućnijih hrvatskih poduzetnika.

Buljubašić je potvrdio kako su se Sanaderi provodili upravo na njegovoj jahti.

"Jest, ja sam počastio prijatelja Sanadera da se malo oporavi, tri dana za tri godine zatvora... To je jahta Seagul II", potvrdio nam je Buljubašić, suvlasnik broda kojeg inače puni australska kompanija Charter World.

S obzirom na to da je brod par dana bio prazan, Sanader je u tu rupu "uskočio "s familijom.

Tjedan dana stoji i do milijun kuna

Tjedan dana boravka na toj jahti, s ubrojenim troškovima goriva, potrepština i hrane, stoji skoro milijun kuna. Na stranici Montenegro Yacht Chartera tako se navodi da u periodu od 21. lipnja do 30. kolovoza tjedan dana na Seagulu košta preko 108 tisuća eura.

Na luksuznoj jahti staroj 64 godine i dugoj 55 metara gostovali su razne slavne i utjecajne osobe, kao što su Bono Vox i Frederik André Henrik Christian, danski princ. 

Sam Sanader danas je putem svojih odvjetnika poručio da boravak na jahti nije platio jer je gostovao kod prijatelja, dok je za medijske napise rekao da predstavljaju novi pritisak na sud.

> Sanader o slavlju na jahti: Nisam ništa platio, bio sam kod prijatelja, sve ovo je pritisak na sud

Pročitajte više