FOTO Slučaj smrti djevojke zamotane u tepih: 30-godišnjaka doveli kod suca

Foto: Robert Anić/PIXSELL

RADOJE R., 30-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Hrvatskoj, priveden je jutros sucu istrage zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo u subotu ujutro pronađeno u zagrebačkom naselju Sopot. Čeka se odluka o eventualnom pritvoru.

Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

Prijeti mu 15 godina zatvora

Policija 30-godišnjaka tereti za omogućavanje trošenja droga i nepružanje pomoći.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i nadležnim županijskim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ''Omogućavanje trošenja droga'' iz čl. 191. st. 3. u svezi st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo ''Nepružanje pomoći'' iz čl. 123. st. 2. KZ-a na štetu maloljetnice.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih djela.

Osumnjičeni je u nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu", priopćili su iz policije. Prijeti mu do 15 godina zatvora.

Negira da ju je ubio

Uhićeni je policiji kazao kako je s djevojkom bio u stanu u petak navečer. Zaspao je, a kad se probudio, kako je ispričao, djevojka je već bila mrtva.

Još uvijek nije poznato kako se tijelo djevojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojem je Radoje R. s njom boravio. Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena pred podrumom u zgradi u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovoj. 

Više od šest sati trajao očevid u stanu

Podsjetimo, tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je u subotu ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. 

Više od šest sati muškarac koji je uhićen zbog sumnjive smrti 16-godišnje djevojke proveo je u nedjelju s istražiteljima na očevidu u svom podstanarskom stanu. 

Djevojka je pobjegla od kuće

Djevojka je bila maloljetna i pobjegla je iz roditeljskog doma. Prije tri godine bila je u Centru za pružanje usluga u zajednici Dugave na evaluaciji, gdje je procijenjeno da joj je potreban smještaj u domu za maloljetnike.

"Međutim, nakon nekih godinu dana Centar za socijalnu skrb, obiteljski sud i suci imaju mogućnost da preispituju odluku o smještaju i donesu odluku o prekidu smještaja", rekao je za Dnevnik.hr Božo Vrkljan, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave.

Na pitanje ne bi li onda bilo normalno da je opet došla na evaluaciju kod njih, rekao je: "Pa centar je, ili netko tko je odlučio da se prekine smještaj, procijenio da će se kroz druge mjere riješiti taj problem."

Pročitajte više