FOTO Tolušić pokazivao Škori svoja vina na događaju državne agencije

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

BIVŠI ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kojeg USKOK istražuje zbog afere s poticajima, fotografiran je danas u društvu Miroslava Škore u zagrebačkom hotelu Esplanada.

Obojica se bave proizvodnjom vina pa su se sreli na događaju Zemlja vina na kojem sudjeluje udruga proizvođača vina Graševina Croatica. Riječ je o događaju koji se odvija u sklopu projekta Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Osim vina, posjetitelji događaja su kušali i suhomesnate proizvode.

Na fotografijama iz Esplanade vidi se kako Tolušić i Škoro razgovaraju te da mu bivši ministar pokazuje svoja vina. Prema najavi događaja, ondje se trebala pojaviti aktualna ministrica poljoprivrede Marija Vučković, no, sudeći po Pixsellovim fotkama, nije došla.

Istraga protiv Tolušića tiče se subvencija i njegove vinarije

U srpnju je Tolušić s višim savjetnikom u virovitičkom područnom uredu Ministarstva poljoprivrede Željkom Ferencom priveden u sklopu istrage europskog javnog tužitelja (EPPO).

Privedeni su zbog sumnje na prevare sa subvencijama te zlouporabu položaja i ovlasti. EPPO navodi da je Tolušić projekt opremanja vlastite vinarije planirao financirati novcem čije porijeklo nije mogao dokazati.

Kažu da je bivši ministar lagao te govorio da će ga pokriti kreditom banke.

 

 

Pročitajte više