FOTO Turisti parkirali kamper na poznatu splitsku plažu i to odmah uz more

Foto: Index

DOK Splićani ove godine u nešto manjem broju posjećuju poznatu plažu Ježinac, odnosno kako se kolokvijalno naziva Obojena, nakon što je grad uklonio nelegalne objekte ugostitelja Dragana Jurišića Jenkija, turisti s druge strane dolaze u velikom broju. Pogotovo ovaj vikend, kad se dolaze odmoriti od cjelonoćnog partijanja na festivalu Ultra.

Podsjetimo, na poznatoj plaži Jenkiju su inspektori srušili nelegalne objekte, a on je iz revolta razrušio mul koji je bespravno nasuo. Kako više nema mjesta za popiti kavu, sok  ili pivu, plaža više i nije toliko zanimljiva Splićanima. No turistima zato jest. Štoviše, jedna grupa došla je s povećim kamperom doslovno na plažu, prvi red do mora.

U kamperu je stolić, kava, sve što im treba, a mogu i odspavati ako ih sunce isprži. Djevojke su se udomaćile, kupaju se i sunčaju u toplesima, pitanje je samo znaju li da je u Hrvatskoj kampiranje na divlje kažnjivo. Za navedeni prekršaj propisane su novčane kazne u iznosu od 1500 do 10.000 kuna, odnosno 1000 kuna na mjestu izvršenja prekršaja.

Pročitajte više