FOTO U Turskoj spašena još jedna trogodišnjakinja, bila pod ruševinama 91 sat

Foto: Epa

TROGODIŠNJA djevojčica spašena je iz ruševina 91 sat nakon snažnog potresa koji je pogodio Tursku, rekli su danas turski dužnosnici.

"Svjedoci smo čudu nakon 91. sata", napisao je na Twitteru Tunc Soyer, gradonačelnik Izmira.

"Spasilački timovi izvukli su Aydu živu. Uz tešku tugu koja nas je obavila ovih dana, svjedočili smo i ovom radosnom događaju", dodao je.

Zatražila je svoju majku

Gradonačelnik je prvotno izjavio kako se radi o četverogodišnjoj djevojčici, ali je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca kasnije pojasnio da djevojčica ima tri godine, javlja AFP.

Ayda Gezgin spašena je iz urušene zgrade u okrugu Bayrakli, koja je stradala tijekom potresa magnitude 7 koji je u petak popodne pogodio Tursku i Grčku.

Dok su je spasioci zamotanu u zaštitni pokrivač odvodili na sigurno, djevojčica je progovorila i tražila da vidi svoju majku, na što je gomila koja ju je okruživala zapljeskala. Neki su uzvikivali "Allahu Akbar" (Bog je velik).

I jučer spašena trogodišnja djevojčica

Spasilačke službe u Turskoj jučer su također iz srušene zgrade u Izmiru spasili trogodišnju djevojčicu, gotovo tri dana nakon snažnog potresa.

Televizijske snimke prikazale su kako spasioci 65 sati nakon potresa izvlače djevojčicu Elif iz ruševina i voze je u ambulantu na kolicima.

Dvije sestre i brat djevojčice Elif su spašeni u subotu zajedno s njihovom majkom, no jedno dijete naknadno je umrlo. 

"Tisuću puta hvala tebi, moj Bože. Izvukli smo našu malenu Elif iz stambenog bloka", tvitao je Mehmet Gulluoglu, šef vladine agencije za katastrofe (AFAD). 

Pročitajte više