FOTO Policija kod muškarca pronašla 362 g kokaina, 13.500 eura, pištolje, prigušivač

Foto: PU zagrebačka

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem osumnjičenim za počinjenje kaznenih djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" i "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari", priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke. 

Pretpostavlja se da je osumnjičenik, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine kokaina. Drogu je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Brckovljana, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao na ilegalnom tržištu.

Sumnja je potvrđena operativnim postupanjem policije tijekom kojeg je utvrđeno da je prije nekoliko dana osumnjičeni za zasad neutvrđen novčani iznos prodao muškarcu dva grama kokaina pakiranog u dva paketića. 

Predan je pritvorskom nadzorniku

U nastavku kriminalističkog istraživanja pretragom kuće na području Brckovljana u kojoj prebiva osumnjičeni pronađen je još 362.1 gram kokaina pakiranog u četrdeset i tri paketa, četiri digitalne vage s tragovima droge te novčani iznos od 13.500 eura, za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Tijekom pretrage pronađena su i dva pištolja s pripadajućim spremnicima, jedan automatski pištolj sa spremnikom, zaštitna futrola sa dva spremnika za automatski pištolj, prigušivač, pištoljska cijev te 317 komada raznog streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 58-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više