FOTO, VIDEO Izlila se Dobra u Ogulinu, u Karlovcu na snazi redovne mjere obrane od poplava

Foto, Video:Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U OGULINU se izlila rijeka Dobra zbog čega je zatvorena cesta D42 u tom mjestu.

Ipak, vodostaj je u padu pa se očekuje povlačenje vode s kolnika, ali na području Karlovca i kosinjske doline rijeke i dalje prijete izlijevanjem.

Karlovačke rijeke u porastu

Kako javlja KAportal, karlovačke rijeke i dalje rastu te su u tom gradu od jutra na snazi redovne mjere obrane od poplava.

Prema podacima Hrvatskih voda, rijeka Kupa je u 15 sati bila na vodostaju od 735 centimetara, dok je Korana na 704 centimetra.

Javljaju i kako je u Karlovcu prestala kiša, ali kako na vodostaje rijeka utječu količine oborina u gornjem toku rijeka. Problem je i to što u Gorskom kotaru i Lici od jutra ponovno pada snijeg.

Područje Like čeka burna noć

Kako javlja Lika online, večeras kosinjsko područje očekuju loše vijesti. Naime, kako je izjavio načelnik Stožera civilne zaštitne općine Perušić Mihael Kurteš, nastavi li voda rasti sadašnjim tempom do večeri će cestovno biti odsječeno nekoliko sela.

"Voda je noćas prešla preko ceste za Rudinka pa smo tamo odmah uputili jedan čamac. Nastavi li voda rasti sadašnjom dinamikom, odnosno po 5-6 centimetara u satu, noćas ili ujutro bit će cestovno odsječeni Podjelar i Kosinjski Bakovac. Za taj dio već imamo spreman čamac, rekao nam je Mihael Kurteš. Problem mnogih sela mu ovome kraju su staračka domaćinstva kojima su prijeko potrebni lijekovi i liječnička pomoć. Na svu sreću uvijek su im pri ruci patronažni timovi Doma zdravlja Gospić", poručio je.

 

Pročitajte više