FOTO Vozač ovog Golfa je namjerno udario policajca i pobjegao

Foto: MUP

SINOĆ oko 00:50 u Splitu, u Ulici Domovinskog rata, teško je stradao policajac (20). Kako je priopćila splitska policija, mladi policajac je tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa izdao naredbu za zaustavljanje automobila, ali zasad nepoznati vozač se oglušio te je bez usporavanja ili zaustavljanja nastavio vožnju i autom udario policajca, a potom pobjegao.

Splitska policija intenzivno traga za muškarcem koji je u samom centru grada automobilom teško ozlijedio policajca. Mladom policajcu je liječnička pomoć pružena u bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio teške i po život opasne ozljede, zbog čega je zadržan u bolnici na daljnjem liječenju, objavila je policija navodeći da je o događaju obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

U 11:30 održana je izvanredna konferencija za medije. Pred medije je stala Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

"U jedinici je intenzivnog liječenja. Liječnici mu pružaju pomoć i nadamo se da će se naš kolega oporaviti. Ima ozljede opasne po život. Fotografija automobila je neposredno prije same nesreće", kazala je Lolić, prenosi Dalmacija danas.

Policija je jutros objavila i fotografije automobila koji se traži.

"U odnosu na događaj u Splitu u ulici Domovinskog rata, jutros, 30. studenog 2022.g.,  u 00:50 sati u kojem je nepoznati vozač osobnim vozilom teško ozlijedio 20-godišnjeg policijskog službenika, prema do sada utvrđenim činjenicama postoji sumnja da je u događaju sudjelovao vozač koji je upravljao crnim osobnim vozilom Golf.

Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju", piše policija.

 

Pročitajte više