"Fraktura" objavila Jarkov novi roman i KAMINERove humorističke priče

Zaprešićka izdavačka kuća "Fraktura" objavila je dvije nove knjige roman "Sol" Rade Jarka i zbirku humorističnih priča "Berlinske ulice" Wladimira Kaminera.

"Berlinske ulice" Wladimira Kaminera druga je knjiga njemačkog pisca Wladimira Kaminera objavljena u Hrvatskoj.

Nakon odrastanja u Moskvi, opisanog u romanu "Vojni rock", u pedesetak kratkih humorističkih priča smještenih u Berlin, Kaminer prikazuje kako i svakodnevna nabavka može biti doživljaj, a lude pustolovine i jedinstvena otkrića nalaze se na svakom uglu.

Wladimir Kaminer (Moskva, 1967.) školovao se za tonmajstora u kazalištu i na radiju, a studirao je dramaturgiju. Od 1990. živi u Berlinu, gdje piše za novine i časopise, a ima i tjednu emisiju "Wladimirov svijet" na berlinskom radiju. Objavio je više zbirki priča i autobiografske zapise. Najnovija zbirka humorističnih priča "Moja knjiga o njemačkoj džungli" već mu je mjesecima na vrhovima njemačkih top-ljestvica.

U središtu romana "Sol" Rade Jarka je mladi i uspješan pisac, čiji je roman apsolutni hit u Francuskoj i prevodi se na mnoge jezike. On je u sretnoj vezi i sve je naizgled savršeno, no jedan iznenadni poziv na ljetovanje promijenit će mu sve.

Rade Jarak (Dubrovnik, 1968.) diplomirao je slikarstvo na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Piše poeziju i prozu, objavljuje eseje i kritičke tekstove o domaćoj poeziji i prozi. Dosad je objavio zbirke poezije "Demon u pari kupaonice" (2000.) i "Vlak za Bangalore" (2001.), roman "Kiša" (2001.) te knjigu priča "Termiti i druge priče" (2002.)

Pročitajte više