Francuski ministar kulture branio Polanskog pa podsjetio na to da je plaćao za "mlade dječake"

FRANCUSKI ministar kulture Frederic Mitterrand našao se pod optužbama za pedofiliju zbog knjige u kojoj je napisao kako je na Tajlandu plaćao za "mlade dječake". Knjiga je napisana prije četiri godine, prije nego što je Mitterrand postao članom francuske vlade, ali je priča ponovno počela puniti naslovnice francuskih medija zbog Mitterrandove strastvene podrške redatelju Romanu Polanskom, kojeg švicarske vlasti žele izručiti SAD-u zbog silovanja 13-godišnje djevojčice.

U knjizi "Loš život", objavljenoj 2005. godine, nećak bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Mitterranda je napisao: "Prešlo mi je u naviku plaćati za dječake". Naveo je kako njegovu pohotu za mladim muškim prostitutkama nije umanjila činjenica što je znao da su oni žrtve trgovine djecom. "Sve to, trgovina djecom i robljem, strašno me uzbuđivalo. Izobilje izrazito privlačnih i uvijek dostupnih mladih dječaka me uspaljivalo", napisao je Mitterrand.

Sada 62-godišnji Mitterrand poriče da je pedofil i tvrdi da je termin "dječaci" u knjizi koristio "nesvjesno". Knjiga nakon objave nije digla toliko prašine jer Mitterrand u to vrijeme nije bio među vladajućim političarima, ali ju je njegovo žestoko zalaganje za oslobađanje Polanskog ponovno dovelo u centar pažnje.

Pročitajte više