Francuski ratni brod u Neumu ispustio fekalije, mještani ogorčeni

FRANCUSKI ratni brod jučer je pri polasku iz Neuma ispustio otpadne vode i prljavštinu i ostavio nesvakidašnji prizor koji je iznenadio i uvrijedio mještane Neuma. "Evo što radi prijateljski brod u prijateljskom moru. Ovo nam je valjda za pozdrav", kazao je za mostarski dnevni-list.ba direktor hotela Zenit Ivan Lakić, koji ne može vjerovati da građani jedne europski orijentirane zemlje mogu učiniti takvo što.

Portal piše kako se jučer rijetko tko tko je prisustvovao ispuštanju fekalija u more, odvažio ući u vodu, a mnogi su se zapitali što bi se dogodilo BiH mornarici (da je ima) da je u nekoj od zemalja EU-a ispustila otpadne vode.

Direktor Turističke zajednice Andrija Krešić kazao je novinarima Dnevnog lista kako ovo nije prvi put da strani brodovi stvaraju neugodnosti prilikom uplovljavanja u bosanskohercegovačko more. On napominje da su udruge, hotelijeri i Turistička zajednica bezbroj puta od federalnih i državnih vlasti tražili da se u ljetnoj sezoni ne dopušta uplovljavanje ratnim brodovima u zaljev, ali da nikada nisu dobili odgovor od njih.

Pročitajte više