Francuz zaustavio ubojicu u trgovačkom centru. Australija mu nudi državljanstvo

Foto: X

Australski premijer ponudio je francuskom državljaninu, koji je zaustavio napadača na pokretnim stepenicama u trgovačkom centru u Sydneyju, mogućnost da ostane u Australiji koliko god želi, pa čak i da postane građanin, javlja Guardian.

Francuski građevinski radnik Damien Guerot nazvan je "čovjek barijera" nakon što su sigurnosne kamere zabilježile trenutak kada se suočio s Joelom Cauchijem na pokretnim stepenicama trgovačkog centra u kojem je Cauchi izbo šestero ljudi prije nego što ga je policija ustrijelila.

Anthony Albanese zahvalio se muškarcu na "izvanrednoj hrabrosti" i ponudio rješavanje problema s vizom nakon što su se pojavile informacije da mu ona istječe u srpnju.

"Šteta za Francusku"

"Dobrodošli ste ovdje, dobrodošli ste ostati koliko god želite", rekao je Albanese pa dodao: "Ovo je netko koga bismo rado pozdravili kao australskog građanina, iako bi to, naravno, bila šteta za Francusku."

Poručio je da njegov čin govori puno o "prirodi čovječanstva".

"U trenutku kad se suočavamo s teškim pitanjima, da netko tko nije državljanin ove zemlje hrabro stoji na vrhu tih pokretnih stepenica i zaustavlja tog počinitelja da se popne na drugi kat i potencijalno nanese daljnje štete građanima. To puno govori o prirodi čovječanstva."
 

 

Pročitajte više