Franjo Tuđman napokon dobio muškog nasljednika, za alimentaciju samo 2000 kuna

OPĆINSKI sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je Stjepan Tuđman otac šestogodišnjeg Franje Antona Vlatkovića. Alimentacija koju će morati plaćati iznosi 2000 kuna mjesečno, a u roku od 15 dana morat će alimentaciju platiti retroaktivno od 18. rujna 2003. godine.

Time je završen spor između sina pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana i Antonije Vlatković koji je trajao skoro pet godina. Ukoliko tu presudu potvrdi drugostupanjski sud, dječak će postati jedini muški nasljednik obitelji Tuđman. Njegov otac se nije pojavio niti na jednom ročištu do sada, a tako je bilo i ovaj put.

"Mislim da alimentacija od 2000 kuna nije primjerena uzdržavanju sina Stjepana Tuđmana. Upravo tako, riječ je o sinu Stjepana Tuđmana, a ne prosječnog hrvatskog radnika. Njegove kćeri pohađaju privatnu školu i za to on mjesečno odvaja 6000 kuna." – rekla je Antonija Vlatković za Jutarnji list.

Dodala je kako tome treba pridodati odjeću, zimovanja i ljetovanja kao i život u vili te najavila da će se žaliti na visinu alimentacije jer je u pitanju pricip i dostojanstvo njenog djeteta. Ona je tražila da alimentacija iznosi 8000 kuna.

Veza Antonije Vlatković s Tuđmanom je trajala godinu i pol, a zajedno su djetetu odabrali ime i kumove. U početku je on plaćao 3000 kuna, a kada je odbio priznati dijete, podigla je tužbu. Tada je on zanijekao bilo kakvu vezu s njom, najavio DNK analizu na kojoj se kasnije nije pojavio čak 11 puta.

Dijete su morali skrivati od Franje Tuđmana koji je jako želio muškog nasljednika. A baka Tuđman je, kada su je novinari Jutarnjeg lista zamolili za komentar, samo okrenula glavu.

Kako pišu 24sata, Stjepan Tuđman nije jedini "svijetli" primjer u Hrvata. Osim nekih estradnjaka, od "uzoritih" političara najpoznatiji slučajevi negiranja vlastite djece su Ljubo Ćesić Rojs i Stipe Čačija.

Pročitajte više