Fred Matić: Siledžije i nasilnici iz Vukovara su isto djeca hrvatskih branitelja

Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

ZASTUPNIK SDP-a u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić komentirao je za Radio Nacional premlaćivanje maloljetnika u Vukovaru. Dosad je uhićeno ukupno pet huligana, od toga četiri zbog tučnjave i jedan zbog pomaganja nakon počinjenja kaznenog djela.

"Kao čovjek, kao Vukovarac, kao građanin koji se cijeli život bori za mir i za slabije, užasnut sam ovim što se dogodilo. Žrtve su djeca i unuci hrvatskih branitelja, a radi se i o siledžijama, nasilnicima i kriminalcima koji su također djeca hrvatskih branitelja, što priči daje dodatnu crnu notu", kazao je. 

Tvrdi da se ovakvi slučajevi, osobito kada se dogode u Vukovaru, politikantski iskorištavaju na najniži način. "To su od milja 'naši dečki', naši navijači, koji će danas-sutra odrađivati prljave poslove za račun stranke, što daje dodatno crnilo cijeloj priči", naveo je. 

"Ako ti se ne sviđa, onda istupi iz vlade"

"Vukovar više ne bi bio podijeljen grad da nema tih sitnih politikanata koji poentiraju na ljudskoj slabosti, a ljudi su očito jako osjetljivi na nacionalna pitanja, posebno u krajevima koji su stradali u ratu. Vukovar je simbol tog stradanja", dodao je Fred. 

Komentirao je i djelovanje Milorada Pupovca, odnosno njegovog SDSS-a, koji podržava vlast premijera Andreja Plenkovića.

"Pupovac je dio te vlade, ako ti se ne sviđa što radi, onda istupi iz nje. SDSS ništa ne izuzima od odgovornosti, gospodin Pupovac također pokušava poentirati na ovome. Ne slaže se s politikom ove vlade, ali kada ode kod Plenkovića i dobije neke novce, cijela priča se zaboravi", zaključio je SDP-ovac. 

Pročitajte više