Galinec: Dečkima s Knežije je plaćeno milijun eura da me pretuku

NAJVEĆI dioničar Industrogradnje Josip Galinec rekao je u razgovoru za Jutarnji list da je "dečkima s Knežije" plaćeno milijun eura da ga pretuku.

Galinec je napadnut i teško pretučen u rujnu 2008. godine. Počinitelji još uvijek nisu otkriveni premda su ga napali usred bijela dana na parkiralištu u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

DORH je dvije godine kasnije zbog prijetnji smrću Galincu podigao optužni prijedlog protiv Dragana Boljata, vlasnika splitske tvrtke FIO&D koja je u sporu s Industrogradnjom.

Kako piše Jutarnji, Boljat je svim snagama htio od Galinca kupiti dionice, a kada je ovaj to odbio, angažirao je "dečke s Knežije" da ga natjeraju na prodaju.

"Poruke su prvo stizale telefonski, a smatrali su da sama njihova imena izazivaju određeni dojam i učinak. Ponuda je bila prodaja dionica u zamjenu za mir. Nakon toga su počele stizati prijetnje o ‘vožnji u gepeku’ i slično. Iznenadilo me kad su mi iz kruga osoba koje sam poznavao iznenada počele stizati poruke tipa ‘taj i taj ti je poručio da im moraš dati dionice’, ‘shvati to najozbiljnije’. Iz nekih izvora doznao sam i da im je za moju iznudu plaćeno 300 tisuća eura avansa, a obećano još 700 tisuća eura nakon iznude. Ta je grupacija, osim na novac, vjerojatno računala i na određeni utjecaj u Industrogradnji", ispričao je Galinec.

Objasnio je i da ljudi kojima se zamjerio imaju određeni politički utjecaj. Iako i dalje vjeruje da policija i Uskok u njegovu slučaju dobro rade svoj posao, ne želi isključiti ni faktor politike u cijelom slučaju "jer su neka imena u toj priči vrlo utjecajna".

Pročitajte više