Gdje je nestao original oporuke kojom su "Radeljak i prijatelji" dobili bogatstvo?

"POKRENUT je postupak za poništenje oporuke preminulog 61-godišnjeg Dubrovčanina Aksela Petkovića, a kojom su Josip Radeljak Dikan, odvjetnik Dragan Suša i javni bilježnik Nikša Viđen naslijedili imovinu višemilijunske vrijednosti", potvrdila je za Index Branka Skansi odvjetnica sestre preminulog Petkovića, Vande Petković. Naime kako je rekla, njena štićenica je proglašena "poslovno nesposobnom", ali je pravno sposobna, napominjući kako preminuli Petković nije ni potpisao oporuku.

"Štoviše, mi još uvijek nismo ni vidjeli original oporuke", rekla je odvjetnica Skansi dodajući kako je zatražena sva dokumentacija vezana za taj slučaj. 

> Dubrovčani zgroženi: Na samrti Radeljaku ostavio bogatstvo vrijedno milijune eura

Podsjetimo, oporukom koju je navodno sastavio 15. siječnja ove godine, svega 20-ak dana prije svoje smrti, imućni Dubrovčanin Aksel Petković ostavio je svu svoju imovinu dugogodišnjem prijatelju, zagrebačkom poduzetniku Josipu Dikanu Radeljaku, njegovom zagrebačkom odvjetniku Draganu Suši te javnom bilježniku Nikši Viđenu, svom prijatelju iz školskih dana.

Riječ je o imetku vrijednom milijune eura, kojega trojac dijeli na jednake dijelove. Zbog bolesti Petković nije bio u stanju vlastoručno potpisati oporuku pa je to u njegovo ime učinio stanoviti 27-godišnji Aleksandar Skočić iz Zagreba, vježbenik u odvjetničkom uredu Dragana Suše, a dokument je ovjerila javna bilježnica Renata Kutija Kušpilić u Zagrebu.

Recimo i to kako su, vezano za ovaj slučaj krenule i prve prijave pa je tako Općinski sud u Dubrovniku pokrenuo postupak protiv javnog bilježnika Iva Radovića koji je svega nekoliko sati nakon smrti pečatio kuću preminulog Petkovića. Radović je prijavljen javnobilježničkoj komori, a za pečaćenje nije imao suglasnost Općinskog suda u Dubrovniku, a prethodno nije ni pokrenuta ostavinska rasprava.

I.Ć.
Foto: Arhiva
 

Pročitajte više