BANDIĆEVA PREDSTAVA Prije izbora postavio skele na Britanac pa ih maknuo bez ikakvih radova

Foto: Index/Čitatelj Indexa/Facebook

U OŽUJKU je zagrebački gradonačelnik otvorio obnovljeni Britanski trg u Zagrebu. Nova fontana i kružni tok promijenili su izgled Britanca.

>> VIDEO Show na otvaranju Britanca: Muškarac pišao u fontanu, Bandić i svećenik je blagoslovili

"Vidim nove fasade, vidim skele, za mjesec dana će sve zgrade na ovom trgu biti pod skelama", rekao je tada Bandić okupljenim građanima. Nakon njega nastupio je zbor glazbene škole Blagoje Bersa, a a potom je zasvijetlila i nezaobilazna fontana koja je tom prilikom puštena u rad.

Skele na zgradama ostale su na Britancu, a radovi nisu počinjali. Prošloga tjedna skele su uklonjene, najprije sa zgrade glazbene škole.

Gdje su nestale skele?

Gdje su nestale skele i zašto najavljeni radovi nisu nikada počeli, pitali smo nadležne u gradu Zagrebu.

"Zbog zabrinutosti stanara za sigurnost stanova tijekom odlaska na godišnje odmore, u dogovoru s njima i na njihov zahtjev, uklonjena je skela sa zgrade Britanski trg 5", stoji u odgovoru koji smo dobili iz Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva.

"Stambena zgrada Britanski trg 5 prijavljena je na Javni poziv Grada Zagreba za obnovu pročelja višestambenih zgrada te je uvrštena  na listu prioriteta", tvrde u Gradu.

"GSKG d.o.o. je, kao upravitelj, s Gradom  potpisao Sporazum o obnovi pročelja,  a planirano je da bi radovi na zgradi počeli sredinom listopada ove godine. Skela se planira postaviti 10. listopada o čemu su  obaviješteni i stanari zgrade, u što se možete uvjeriti na licu mjesta", kažu iz GSKG.

 

Pročitajte više