Gej britanski zastupnik: Pet kolega me napastovalo u parlamentu

Foto: EPA

LABURISTIČKI zastupnik Chris Bryant je priznao da su ga kolege zastupnici seksualno napastovali u nekoliko navrata tijekom njegova rada u parlamentu. To je otkrio u svojoj novoj knjizi "Kodeks ponašanja, zašto trebamo popraviti parlament - i kako to učiniti", piše Guardian

"Tijekom godina pet muških zastupnika osjetilo je moju zadnjicu nepozvano. Jedan od njih učinio je to više puta. Drugi, koji je još uvijek u parlamentu i još uvijek ne prihvaća da je gej, gurnuo me uza zid i pipao mi međunožje. Drugi se trljao iza mene u redu za glasanje i kasnije se mazio s dvojicom muškaraca u Strangers Baru. Poznajem druge homoseksualne zastupnike i osoblje koji su se suočili sa zlostavljanjem", naveo je. 

"Redovito su me dirali stariji gej zastupnici"

Bryant je poznat po tome što je upozoravao na neprimjereno ponašanje u parlamentu. Također je bio predsjednik odbora koji se brinuo o poštivanju standarda među zastupnicima. Međutim, i on sam tvrdi da je prije dao doprinos zataškavanju lošeg ponašanja u britanskom parlamentu. 

"Sjećam se kad sam 'izašao iz ormara' 2001. godine, redovito su me dirali stariji gej zastupnici koji još nisu 'izašli iz ormara'. Nikad nisam smatrao da to mogu prijaviti jer na kraju postaneš dio priče, a to je zadnje što želiš. I mislim da je mnogo žena prošlo kroz to. Mogu se sjetiti četiri zastupnika. Tada sam bio šokiran i kladim se da možete pogoditi tko su ta četiri zastupnika", piše u knjizi. 

Pročitajte više