General Korade prekršajno prijavljen radi prijetnje i nasilničkog ponašanja

GENERAL Ivan Korade, njegov sin i još tri sudionika fizičkog i oružanog obračuna u varaždinskom kafiću "Mabis" u petak, završit će na sudu zbog ovog nesvakidašnjeg incidenta, saznaje se iz PU Varaždinske.

Podsjetimo, incident se, prema izvještajima medija, dogodio nakon što se generalov 18-godišnji sin posvađao s konobarima kafića u Pavlinskoj ulici, i u pomoć pozvao svog oca. Otac mu je u pomoć priskočio naoružan pištoljem. Kada je izvukao pištolj, zaskočilo ga je nekoliko mladića, koji su Koradea htjeli spriječiti da puca, a onda ga i počeli tući, dok ih nije zaustavila policija.

Prijetnja, nasilničko ponašanje, kršenje Zakona o oružju

"Kriminalističkom obradom, te sukladno konzultaciji sa županijskim državnim odvjetništvom slijedi podnošenje kaznenih prijava i to protiv 43-godišnjaka zbog kaznenih djela prijetnje i nasilničkog ponašanja", priopćava policija vezano za generala ne objavljujući inicijale, a isti će odgovarati i zbog kršenja Zakona o oružju, dodaju u priopćenju.

Njegovog sina policija oslovljava s "18-godišnji stariji maloljetnik", kojemu također slijedi prijava za nasilničko ponašanje. Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda na sudu će odgovarati tri muškarca, u dobi od 24, 27 i 29 godina, a koji su tukli generala i nanijeli mu ozljede zbog kojih je završio na operaciji Odjela kirurgije lica, čeljusti i usta, KBC-a Dubrava.

Protiv svih sudionika događaja su podnesene prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, dodaju u priopćenju PU Varaždinske.

A.B.

Pročitajte više