"Genijalne" republikanske ideje: Fiorina uvjerena da zbog diplome iz povijesti zna pobijediti ISIS

Screenshot: YouTube

DOK većina svjetskih političara i analitičara sigurnosti priznaju da zapravo nema jednostavnog rješenja za probleme u Siriji i Iraku, republikanski kandidati u SAD-u stoje u redu kako bi iznijeli svoje genijalne ideje za rješenje problema Islamske države.

Donald Trump tako je izjavio kako ima odlično i definitivno rješenje za uništavanje ISIS-a, no nikome još nije rekao koje je to, dok Ben Carson planira "poslati vojsku".

Sretna je jer se "njena diploma sad pokazala stvarno korisnom"

Posljednja "bistra" ideja iz republikanskih redova dolazi od Carly Fiorine, piše Independent, koja tvrdi kako joj diploma iz srednjovjekovne povijesti čini dovoljno stručnom da ponudi rješenje za ekstremističku terorističku skupinu koja brutalizira svijet.


"Konačno se moja diploma iz srednjovjekovne povijesti i filozofije pokazala doista korisnom. Zato što nas ISIS želi vratiti u srednji vijek, doslovno", izjavila je Fiorina.

Nabrojala brutalne ISIS-ove tehnike

Zatim je malo detaljnije objasnila na koji način točno njena diploma s preddiplomskog studija na Stanfordu nju čini dovoljno stručnom da riješi velik svjetski problem današnjice. Rekla je kako bi radila sa zemljama poput Turske kako bi koordinirali planove, a zatim nabrojana brutalne tehnike kojim se ISIS-ovci koriste.

"Sve i jedna tehnika kojom se ISIS koristi, razapinjanje, obezglavljivanje, spaljivanje živih ljudi...Sve su to tehnike koje su se obično koristile u Srednjem vijeku. Zato ne možemo okrenuti glavu i pretvarati se da se radi o pretjerivanju kada vidimo da ISIS želi vratiti svoj teritorij natrag u to doba. To je istina i to je ono što žele i planiraju napraviti", zaključila je Fiorina.

Pročitajte više