Germanwings uveo nove letove, broj putnika povećan za gotovo 35 posto

DO LISTOPADA ove godine Germanwings je već premašio i povećao broj putnika na rutama s Hrvatskom za 34,67 posto, u usporedbi s rezultatima za cijelu prošlu godinu. Sjajnom uspjehu dodatno pridonosi ovogodišnje uvođenje linije za Zadar te 50-postotno povećanje broja turista iz Njemačke, koji su Germanwingsom ove godine doputovali u Hrvatsku na odmor, priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije.

"Hrvatska je za njemačku niskotarifnu zrakoplovnu kompaniju Germanwings jedno od najvažnijih tržišta", istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu, na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati poslovanja i najavljene nove usluge.

"Germanwings je vodeći niskotarifni prijevoznik u Hrvatskoj i godišnje prevezemo najviše putnika. Prvi smo od svih niskotarifnih kompanija, još u lipnju 2004. godine, uveli stalne letove prema Zagrebu i Splitu, a kasnije smo u ljetni red letenja uvrstili Dubrovnik te ove godine i Zadar. Da nam je Hrvatska jedno od najvažnijih tržišta, potvrđuju činjenice kako je upravo ona jedna od rijetkih zemalja u Europi prema kojoj Germanwings leti iz svih svojih glavnih luka u Njemačkoj, a za veliki broj poslovnih putnika otvorili smo i nove linije s presjedanjem", izjavio je Andreas Engel, direktor za odnose s javnošću kompanije Germanwings.

Dobre rezultate na hrvatskom tržištu Engel je dodatno potkrijepio i brojkama o prosječnoj popunjenosti zrakoplova od 90 posto tijekom ljetnog reda letenja, a istaknuo je i kako je samo u srpnju ove godine prema Hrvatskoj prevezeno 50.000 turista iz Njemačke.

Germanwings uveo nove letove

Od novosti koje se direktno odnose na hrvatsko tržište posebno je istaknuta nova jedinstvena usluga "Smart Connect", koja putnicima omogućuje presjedanje u nekoj od glavnih njemačkih zračnih luka i nastavak puta prema željenoj destinaciji. Putnicima u Hrvatskoj tako je dostupan veći broj destinacija te odsad mogu, uz postojeće linije prema Kölnu/Bonnu, Berlinu, Stuttgartu, Hamburgu i Dortmundu, kupovati karte i za letove prema Parizu, Londonu, Dresdenu, Leipzigu, Münchenu, Madridu, Barceloni, Zürichu i drugim gradovima.

"Neprestano bilježimo sve veći broj poslovnih putnika na rutama između Njemačke i Hrvatske pa je to bio razlog da uvedemo ovako velik broj letova s presjedanjem i za hrvatsko tržište. Ovo je jedinstvena ponuda kakvu nema nijedna niskotarifna kompanija u Europi, a Germanwings njome uvodi čak 141 rutu više i 500 dodatnih poveznica tjedno. Ovom uslugom Germanwings očekuje povećanje od 77 tisuća novih korisnika iduće godine, a 2009. godine taj bi se broj mogao popeti na više od 91 tisuće", istaknuo je Engel.

Pročitajte više