Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku. Tamo ih prodaju na pumpi

Foto: Foto: Robert Anic/Patrik Macek/PIXSELL

Šef kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.

Puljak se osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede koji ranije nije znao reći novinarima koliko je dugo studirao i koju je razinu fakulteta završio. O tome je ranije govorila i u saboru.

Puljak o Dabrinoj diplomi: Javili su mi da mu je Grad platio kurs za trenera

"U petak sam čitala životopise novih ministara. Ono što mi je nedopustivo što smo u životopisima uočili. Po životopisu gospodina Dabre, a i po onome što je govorio u medijima, nismo uopće sigurni da je završio fakultet, gdje ga je završio, koliko godina je studirao. Sam ne zna odgovoriti na to pitanje", rekla je Puljak u HRT-ovoj emisiji pa nastavila:

"Univerzitet u Travniku poznat je po prodaji diploma na pumpnim stanicama"

"Postoje sumnje da je stekao diplomu pod sumnjivim okolnostima na Univerzitetu u Travniku koji je poznat po prodavanjima diploma na pumpnim stanicama. Postavit ćemo i zastupničko pitanje i zahtjeve na pristup informacijama da utvrdimo je li njegova diploma vjerodostojna. HDZ-ova vlada je poznata po slučajevima plagiranja doktorata, kombija u kojima su HDZ-ovci išli preko vikenda u Osijek po diplome i doktorate. Domovinski pokret podržava takvu vladu i želimo provjeriti imamo li prvog ministra čija diploma nije vjerodostojna."

Pročitajte više