Giovanni Rosso: Nemam veze s Čarobnim gradom, svoj udio sam prepustio Vujčiću

NAKON što je saznao da se njegovo ime našlo među prijavljenima za smrt petogodišnjeg dječaka u splitskoj igraonici Čarobni grad, Giovanni Rosso javio se Indexu preko odvjetnika Damira Primorca. Rosso tvrdi da on više nema nikakve veze s Čarobnim gradom, jer je iz vlasničke strukture istupio u rujnu i to zbog poslovnih obaveza u Izraelu.

> Splitska policija prijavila Vujčića i Rossu za smrt petogodišnjaka u Čarobnom gradu!

Rosso tvrdi da je svoj vlasnički ulog i kompletno poslovanje u rujnu ove godine prepustio Nikoli Vujčiću i njegovom timu zaposlenika. "Od tada je gospodin Giovanni Rosso poslovno izbivao iz Hrvatske i nema nikakvog uvida u poslovanje igraonice Čarobni grad, niti u nemile događaje koji su nakon toga zbili", poručuje odvjetnik Primorac.

Rossin odvjetnik kaže da su sve te činjenice bile razvidne u prvim informacijama o tragičnom stradanju u igraonici pa zbog toga "najnoviji napisi u kojima se Giovanni Rosso ponovo dovodi u vezu  s igraonicom, nisu objektivno utemeljeni i nanose mu štetu".

Giovanni Rosso je preko priopćenja također izrazio sućut obitelji stradalog dječaka i duboko žaljenje zbog nemilog događaja, ali ipak naglašava kako je u vrijeme osnivanja igraonice napravio sve što predviđaju propisi Republike Hrvatske kako bi se nabavili sigurni rekviziti i igračke. "Igraonica je prije otvorenja dobila sve potrebne ateste i potvrde", tvrdi Rosso.

Pročitajte više