Gjenero: Nova ministrica pravosuđa nema ni političkih ni stručnih referenci

POVODOM smjene Vesne Škare-Ožbolt s funkcije ministrice pravosuđa i imenovanja Ane Lovrin na tu funkciju popričali smo s uglednim političkom analitičarom Davorom Gjenerom, koji je istaknuo tri zanimljiva elementa u cijeloj priči.

"Prva stvar koja upada u oči jest da se Sanader riješio jedinog člana kabineta koje ne dolazi iz redova HDZ-a. Druga zanimljivost leži u činjenici da se Sanader posljednjih mjesec dana bavio političkim diskreditiranjem HSP-a, čiji mu glasovi trebaju za opoziv Vesne Škare-Ožbolt, tako da će očito da će Sanader sada morati promijeniti svoju politiku prema HSP-u." - kazao je Gjenero u razgovoru za Index.

"Treći zanimljiv element jest taj da HSP podržava smjenu Vesne-Škare Ožbolt zbog politike prema Haškom sudu, što je dosta čudno obzirom da ona nije vodila tu politiku u zadnjih par mjeseci, u kojima je ta suradnja bila jako efikasna. Zanimljivo je uočiti i koga je Sanader imenovao za novu ministricu, što se opet može staviti u kontekst Haškog suda." - dodao je Gjenero.

"Radi se o gospođi koja nema političkih ni stručnih referenci za funkciju ministrice pravosuđa, kojoj je jedina politička referenca to što je bila zamjenica gradonačelnika Zadra, što ju opet stavlja u kontekst priče o Anti Gotovini." - zaključio je Gjenero.

N.B.

Pročitajte više