Glasnović, Dodig i Culej napali novinare u Saboru, optužili ih da potiču agresiju

Foto: FAH

NA DANAŠNJOJ sjednici Odbora za medije teme su bile prijetnje novinarima i medijske slobode. No, umjesto da se oformi konsenzus oko mjesta koje bi trebalo biti opće u hrvatskome društvu - to da je svaki oblik nasilja i prijetnje neprihvatljiv - saborski zastupnici Željko Glasnović, Stevo Culej i Goran Dodig pobrinuli su se da sjednicu začine kontroverzama.

Nakon što je šef HND-a Saša Leković u govoru pred Odborom upozorio na porast netolerancije i govora mržnje u društvu, Culej mu je pripomenuo kako ga taj govor podsjeća na promiloševićevske pamflete.

Dodig je pak istaknuo da su sami novinari ti koji stvaraju agresiju, a Glasnović je pozvao na lustraciju i u medijima te optužio novinarku Maju Sever za komunizam.

Za komentar događaja na današnjoj sjednici Odbora za medije obratili smo se SDP-ovom članu Odbora, Bojanu Glavaševiću.

Glavašević: Culej i Glasnović primjer nasilnosti prema novinarima

"Saborski zastupnici Glasnović i Culej su vjerojatno došli na sjednicu kako bi cijeloj Hrvatskoj pokazali upravo kako to izgleda kad su političari nasilni prema novinarima. Tako je kolega Glasnović novinarku Maju Sever optužio za komunizam, i pritom se pozvao na Vladu Gotovca - koji je inače njezin djed i kojeg je ona posjećivala u zatvoru u Lepoglavi, dok je kolega Glasnović vjerojatno bio u Kanadi.

Isto tako, kolega Culej je u izljevu govora mržnje optužio predsjednika HND-a Lekovića da piše i govori pro-miloševićevske pamflete. Umjesto da je Odbor za medije prošao u lijepoj atmosferi, ova dva bombardera onemogućila su konstruktivnu debatu.

Ono što mogu zaključiti je da svaki put kad Stevo Culej otvori usta, Andrej Plenković gubi dio povjerenja građana da od HDZ-a može učiniti poštenu i vjerodostojnu stranku", rekao je Glavašević za Index.

Pročitajte više