Glavaš Josipovića "ljubazno moli" da ga više ne uznemirava i ne dosađuje mu

OSUĐENI ratni zločinac Branimir Glavaš je predsjedniku Ivi Josipoviću vratio "tzv. Odluku o oduzimanju odlikovanja", koja mu je putem Suda Bosne i Hercegovine dostavljena 7. veljače. 

U obrazloženju Glavaš navodi i zašto Odluku vraća Josipoviću: "Razlog zbog kojeg Vam vraćam ovu vašu tzv. Odluku vrlo je jednostavan. Naime, u Vašoj se tzv. Odluci, a kao obrazloženje Vašeg čina, pozivate na nekakvu presudu Vrhovnog suda RH koju, što je poznato cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, a i Vama, ne priznajem niti ću je ikada priznati. Javnosti je, a i Vama osobno, dobro poznato da je tzv. presuda na koju se pozivate rezultat i posljedica montiranog političkog progona, a potom i montiranog političkog sudskog procesa kojem sam bio izložen nakon političkog razlaza s HDZ-om koji je započeo u lipnju 2005. godine, a koji traje i danas."

"Sama činjenica da sam između Vaše "nove pravednosti" i BiH kazamata izabrao ovo drugo, dovoljno govori što mislim o Vama"

"Budući da biste po profesiji trebali biti vrstan pravni stručnjak, ili Vas barem u javnosti takvim nastoje predstaviti, trebalo bi Vam biti poznato da presude koje su proistekle iz montiranih političkih procesa ne proizvode nikakve prave učinke jer su tako politički vođeni sudski procesi protivni zakonima i Ustavu Republike Hrvatske, kao i međunarodnim konvencijama o zaštiti ljudskih prava kojih je Hrvatska potpisnik. Kako je i ova tzv. presuda na koju se pozivate "skuhana", kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj političkoj kuhinji, poštovani gospodine, niti ona ne proizvodi nikakve pravne učinke", piše Glavaš iz zatvora u Zenici.

Glavaš također "ljubazno moli" Josipovića da ga više ne uznemirava i ne dosađuje mu svojim pismima. "...sama činjenica da sam između Vaše 'nove pravednosti' i BiH kazamata izabrao ovo drugo, dovoljno govori što mislim o Vama", završio je Glavaš, potpisavši se s "umirovljeni general bojnik HV-a (Odlukom prvog hrvatskog predsjednika!) Branimir Glavaš, dipl.iur".

Pročitajte više