Glavaš o Šeksu: Sova bi jedino mogao stradati od prekomjerne konzumacije Cedevite

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Branimir Glavaš danas je došao u osječku policiju, gdje je obavio razgovor nakon kaznene prijave zbog prijetnje ubojstvom, koju je protiv njega podigao Vladimir Šeks. Glavaš je optužbe odbacio.

Prije nego što je ušao u policiju, Glavaš je pred novinarima rekao da mu je savjest mirna, a imao je i poruku za Šeksa.

 

"Jedino od čega bi Sova mogao stradati nisu prijetnje već prekomjerna konzumacija Cedevite"

"Poručujem mu da neće nakon njegove smrti biti biste ispred osječke gimnazije jer si to pokušava osigurati za života preko osječke Udruge Hrvatskog zmaja, već će završiti na smetlištu povijesti, tamo gdje i pripada.

Jedino od čega bi Sova mogao smrtno nastradati nisu ničije prijetnje, nisu ničiji meci, već eventualna prekomjerna konzumacija Cedevite, koja bi mu sigurno štetila i zbog pretjerane konzumacije Cedevite bio bi životno ugrožen", kazao je Glavaš, piše Dnevnik.hr.

Na pitanje ide li nakon obavijesnog razgovora natrag u BiH, iz koje se nedavno vratio, Glavaš je odgovorio da ne ide. "Ne idem uopće u BiH. Vidite kako je prekrasno ovo slavonsko sunce", rekao je Glavaš.

"Šeks je izgradio cijeli slučaj u kojem sam optužen za ratne zločine"

Glavaš je ponovio da je Šeks, koga je oslovljavao kodnim imenom "Sova", osmislio i izgradio cijeli slučaj te kazneni i politički, progon u kojem je 2005. optužen za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku. 

Tvrdi da tu tezu potvrđuje izjava bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivana  Jarnjaka, ovjerena kod javnog bilježnika, da je bio svjedok Šeksove izjave kako piše podlogu za njegov kazneni progon tadašnjem glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću. Navodi kako, osim Jarnjaka, to tvrdi i tadašnji tajnik sabora Josip Sesar, a o tome su govorili i svjedoci tijekom nedavno okončanog ponovljenog prvostupanjskog postupka.

"Želim da Šeks živi što dulje"

Na ponovljenom suđenju Glavaš je, krajem listopada, osuđen na sedam godina, ali nije zatvoren jer je već odslužio više od pet godina nakon prve presude koju je ukinuo Ustavni sud. 

"Nije da ja prijetim Šeksu, već dapače želim da živi štio dulje, kako bi doživio svoje potpuno razotkrivanje, a da hrvatska javnost i buduće generacije, shvate tko je bio Vladimir Šeks, zvani Kolega, Sova i Dejan, jedan maksimalno negativan lik", ocijenio je Glavaš.

Pročitajte više