Glavaš od Kirina traži zaštitu zbog Faberovog "maltretiranja"

BRANIMIR GLAVAŠ objavio je na svojim internet stranicama posebno izvješće ministru unutarnjih poslova Ivicu Kirinu i hrvatskoj javnosti, a u vezi s telefonskim pozivom kojeg mu je uputio načelnik PU osječko-baranjske Vladimir Faber.

Glavaš od Kirina traži da protiv Fabera poduzme odgovarajuće zakonom propisane mjere zbog opetovanih prekoračenja ovlasti u obavljanju dužnosti načelnika.

Glavaš tvrdi kako činjenica da se protiv njega na Županijskom sudu u Zagrebu vodi istraga ne daje Faberu pravo nazivati ga tijekom godišnjeg odmora, te uznemiravati njegovu obitelj.

"Stoga, kao građanin tražim zaštitu ministra MUP-a od mogućeg daljnjeg progona i maltretiranja od strane činovnika njegova Ministarstva V.F." - stoji u Glavaševu priopćenju.

"Isto tako, molim ministra da me zaštiti jer V.F. neprekidno plasira neistinita izvješća o mom navodnom pritisku na osobe za koje se V.F. bezuspješno nada i misli da bi mogle "svjedočiti" protiv mene. Uostalom i nadležna je sudska instanca već u četiri navrata odbila njegova izvješća kao neutemeljena, a čime su odbijena njegova nastojanja da me se, putem Državnog odvjetništva, pritvori. Podsjećam da sam V. F. unatoč zastupničkom imunitetu koji me tada štitio, prije više od godinu dana ponudio da sa mnom obavi razgovor, što je isti odbio uz komentar "s vama ćemo razgovarati zadnjim" i opasku "neću vam pakovati"." - stoji u priopćenju.

U priopćenju se tvrdi kako je Faber u kasnim noćnim satima u prosincu 2005. bio u stanu Vladimira Šeksa s dokumentima iz predistražnih radnji.

Cijelo priopćenje možete pročitati ovdje.

A.H.

Pročitajte više