Glavaš odgovara Đapiću: Budeš li potezao mačka za rep, potpuno ću te razotkriti

POVODOM današnjeg komentara šefa HSP-a Ante Đapića koji je rekao da Branimir Glavaš od imovine raspolaže samo s vlastitom grobnicom, reagirao je Glavaš koji je u pismenom priopćenju izrazio čuđenje Đapićevim uzrujavanjem oko njegove najave da će sudjelovati u kupovini atraktivnog zemljišta.

Glavaš ističe da je njegova namjera kupovine zemljišta politička, a ne poduzetnička te dodaje kako je očito da je svojom najavom poremetio Đapićeve planove prodaje gradskog "srebra" za već poznatog kupca.

"Ne poteži mačka za rep"

"Naime, cijelom gradu je poznato da je Đapić već pokušao izmešetariti iste te parcele još u vremenu kada je bio gradonačelnik. Njegov način rada mi je dobro poznat dok smo nažalost bili prisiljeni biti njegovi koalicijski partneri. Poznate su mi i neke stvari o kojima, ako bude potezao mačka za rep, ću morati glasno zboriti, što će u potpunosti razotkriti lik i djelo najvećeg hrvatskog 'ustaše'. Đapićev politički rad i uspon oduvijek se temeljio na jedino političkom lopovluku i političkim prijevarama i izdajama", navodi Glavaš u priopćenju te nastavlja:

"Zar taj 'moralista' nije ukrao Paragi stranku, zar nije pokušao ukrasti akademsku titulu, a u konačnici zar nije pokušao 'mrknuti' i pola milijarde kuna na sportskoj dvorani itd. Ako želi, do detalja ću javnosti objasniti sva moja saznanja o 'grabeži' za vrijeme vladanja njega i njegove ekipe na čelu Osijeka. Uostalom, upravo lopovluk i 'reketarenje' su bili razlog razlaza s Đapićem u vrijeme dok sam bio zatvoren, a što nisam dozvolio da se nastavi samo iz razloga da bi nekolicina mojih suradnika bilo, uvjetno rečeno, na nekakvoj vlasti."

Glavaš svoje priopćenje zaključuje riječima da za razliku od Đapića, "na svu sreću nemam vozača prezimena ptice grabljivice koja bi za mene odrađivala prljave poslove".

Tko mešetari gradskim zemljištem?

Podsjetimo, do "kratkog spoja" između ove dvojice saborskih zastupnika došlo je nakon što je Glavaš prozvao Grad Osijek zbog prodaje 9,3 milijuna kuna vrijednih parcela u središtu Osijeka čime Grad zapravo “mešetari gradskim zemljištem”.

Na Glavaševe optužbe reagirao je Đapić koji je rekao da Glavaš ima jednako pravo kao i bilo tko drugi javiti se na javni natječaj i kupiti gradske parcele. Pri tom je rekao da Glavaš nema imovine za takvo što, odnosno da raspolaže samo sa svojom grobnicom.

I.K.
Foto: Index

Pročitajte više