Glavaš podnio novu tužbu protiv Vjenceslava Billa

SABORSKI zastupnik Branimir Glavaš podnio je danas Općinskom sudu u Osijeku privatnu tužbu protiv Vjenceslava Billa iz Zagreba zbog klevete i uvrede.

U priopćenju za javnost Glavaš je naveo da je tužbu podnio zbog "niza klevetničkih neistina i grubih uvreda" koje je Vjenceslav Bill iznio u emisiji "Latinica" na temu "Kleveta", emitiranoj na Hrvatskoj televiziji 27. listopada.

Time je Bill "ponovno počinio kažnjiva djela klevete i uvrede putem najutjecajnijeg medija za svoje političke mentore i nalogodavce", stoji u priopćenju.

Naime, protiv Vjenceslava Billa zbog klevete Glavaš je nedavno već podnio privatnu tužbu.

Glavaš je danas Općinskom sudu u Osijeku podnio i tužbu za naknadu štete protiv bivšeg osječko-baranjskog župana Ladislava Bognara iz Osijeka i Vjenceslava Billa - s odštetnim zahtjevom od po sto tisuća kuna prema svakom od tuženika.

Tužba za naknadu štete podnesena je zbog njihovih "morbidnih klevetničkih optužbi da sam bio nalogodavac novodnih likvidacija hrvatskih branitelja, koji su zatim odvlačeni na prve crte bojišnice i potom prikazivani kao poginuli u borbama", kao i zbog klevete da sam "nalogodavac ubojstva hrvatskog branitelja Mate Šabića", navodi u priopćenju za javnost Branimir Glavaš.

Osim Glavaša, za ista kažnjiva djela tužbu je protiv njih podnio i Darko Tolić iz Osijeka, tadašnji zaposlenik u Sekretarijatu narodne obrane.

Pročitajte više